Logo Treelodge

Ontsnap deze zomer naar Treelodge

gepubliceerd op: 27 Juni 2024

Avonturen en ontspanning in het hart van de Kempen

Wakker worden met het gefluit van de vogeltjes en geruis van de wind tussen de bomen, terwijl je geniet van een tasje koffie en van de gouden gloed van de opkomende zon. Je knijpt even in je arm om zeker te zijn dat je niet droomt. Nee, je bent wel degelijk wakker en ligt nog wat te soezen in je Treelodge-boomhut. Na een verfrissende douche ben je helemaal klaar om op avontuur te gaan – of om gewoon keihard te ontspannen. In dit artikel krijg je van ons al wat tips om je verblijf in Treelodge nog leuker te maken!

Divider

Vanalles te beleven in ons bos

Voor die avonturen en de ontspanning moet je zelfs het bos niet uit. Er zijn genoeg dingen te doen in en rond je boomhut om je helemaal in de vakantiesfeer te brengen:

Treelodge - Duik in de hottub

Duik in de hottub

Onze hottubs zijn verwarmd (of niet – heerlijk verfrissend op een hete zomerdag) en de ideale plek om een boek te lezen, de natuur om je heen op te nemen of gewoon, om een babbeltje te doen – met een lekker drankje bij de hand. Laat de stress van je afbubbelen na een wandel- of fietstocht of geniet van een intiem moment onder de prachtige sterrenhemel.

Bekijk de zonsop- of ondergang

Golden hour of blue hour, ik vind ze allebei geweldig. ’s Morgens vroeg als eerste wakker worden en onder een dekentje buiten op je privéterras naar het getjirp en gekwetter van de vogeltjes luisteren. Zalig, vind ik dat. En ook het gouden uur, wanneer de zon bijna onder is en het bos en zijn bewoners opnieuw tot rust komen is ongelooflijk mooi. Alles krijgt een gouden gloed, het perfecte moment om de beste foto’s te trekken.

Treelodge - Bekijk de zonsop- of ondergang
Treelodge - Spreek af rond het kampvuur

Spreek af rond het kampvuur

Vuurke stook doen, wie vond dat als kind niet fantastisch? En geef toe: ook nu nog heeft vuur iets magisch en vinden we het superleuk om het te zien en te horen knetteren. Prik wat marshmallows op lange stokjes en rooster ze in het vuur. Of verzamel voor een lekker en gezellig aperitiefje, met je gezin of samen met de andere boomhutbewoners. En regent het? Dan kan je altijd schuilen in de Vuurschuur!

Toertjes fietsen en samen spelen

Aan onze houtvoorraad staan fietsjes, die kinderen vrij mogen gebruiken om rond te crossen in ons bos. Zoals wij dat vroeger deden met onze vriendjes, verzinnen ze op die manier de mooiste verhalen en beleven ze de spannendste avonturen. Wie zin heeft in een spelletje, kan dat doen op het pleintje achter onze Vuurschuur. Plek genoeg om te Kubben of iets anders te spelen!

Treelodge - Toertjes fietsen en samen spelen
Treelodge - Verken de natuur rond Treelodge

Verken de natuur rond Treelodge

Ons lievelingsplekje, dat is Het Venneke. Een schitterend plaatsje vlakbij het bos, waar je te voet of met de fiets naartoe kan en waar het zeker op een zwoele zomeravond heerlijk is om even af te koelen.

Divider

Op avontuur in de buurt

Toch even de gezelligheid van ons bos achter je laten? In de buurt is heel veel te zien en te beleven.

Trek je wandelschoenen aan en ontdek Retie en de Kempen

Er zijn in de omgeving toffe wandelroutes die je langs historische sites, prachtige bossen en heidevelden leiden. 
Zo is er op zo’n 10 kilometer van ons bos de Talanderwandeling in Arendonk. Echt een toffe wandeling van zo’n 11 kilometer door natuurgebied Hoge Vijvers, die ook goed te doen is met kleine kinderen (en waar het ongelooflijk zalig stil is). Je komt onderweg een leuk theehuisje tegen, waar je iets kan drinken of eten. Zeker de moeite om even te pauzeren. 
Dichterbij huis kan je heerlijk wandelen en picknicken in het Prinsenpark. Bestel je picknick bij een van de broodjeszaken uit de buurt (zoals Broodjes en Co in Kasterlee, of Foodbar Lingo of Club Met in Retie), dan hoef jij alleen nog maar een tof plekje te zoeken om te eten. 😉

Kruip je liever op de fiets?

De Kempen is echt een paradijs voor fietsliefhebbers. Op de website van kempen.be vind je heel veel – korte en lange – routes.
Zo is er de Prinsenroute van 46 kilometer, waarbij je langs allerlei mooie plekjes komt. Liever de korte versie of op zoek naar een route die perfect is om met de kinderen te doen? Dan is er de Prinsjesroute van 26 kilometer. Stap zeker eventjes af bij de Kabouterberg in Kasterlee, wie weet kom je er wel kaboutertjes tegen? 

Ook mountainbikers kunnen hun hartje ophalen in Retie. Speciaal voor hen werd de mountainbikeroute Zeven Neten aangelegd, met twee routes van een verschillende moeilijkheidsgraad. Je fiets maak je achteraf gemakkelijk proper aan ons fietswasstation.

Bootje varen op de Kleine Nete

Vlakbij Treelodge kan je de Kleine Nete op- of afvaren met een kajak of kano. Leuk om met een groep te doen, of heel intiem met z’n tweetjes. Geniet van de natuur, de rust en het water en kies zelf hoe lang je tochtje duurt.

Toch nog goesting in iets anders?

Dan kan je bijvoorbeeld ook gaan paardrijden bij de Poedertoren in Herselt of met ezeltjes wandelen bij beleefboerderij De vliertuin.

Divider

Honger of dorst: hier moet je zijn!

Oké, ik ben een beetje bevooroordeeld, maar toch: in de pizzaoven in onze Vuurschuur bak je zelf de lekkerste pizza’s. Die eet je gewoon uit het vuistje op aan het kampvuur.

Of geniet onder de bomen op je eigen terras van een ongelooflijk lekker ontbijtje, lunch of diner:

En ook in de omgeving vind je toffe plekjes om een hapje te eten. Een paar die bij ons top of mind zijn: Ark van Noë (met diertjes en speeltuin!), Wijnbar Tavino, Kan10 of De Klein Cluys in Kasterlee, Panorama zomerbar in Turnhout, zomerbar Basil in Gierle, 't Veldt of Brasserie De Klynhoeve in Retie en IJswens in Oud-Turnhout.

 

Divider

De culturele toer op

Niet alleen kan je in de Kempen nieuwe energie tanken in een van de mooie natuurgebieden, ook wie wat cultuur wil opsnuiven komt er aan zijn trekken. Er zijn toffe musea die je laten kennismaken met de Kempense geschiedenis, zoals het Turnhoutse Taxandriamuseum of het Begijnhof. Op Visit Flanders krijg je een mooi overzicht van al het culturele schoons rond ons bos. 

Supertof met kinderen is het KempenAIR Ballonfestival in Grobbendonk, op 28, 29 en 30 juni. Naast het spektakel van de lichtballonnen is er ook veel animatie en kunnen kinderen zich uitleven op de springkastelen. Daarna kom je weer helemaal tot rust in ons bos.

De Zomer in Retie is een fijne reeks picknicknamiddagen in de pastorietuin, gecombineerd met live optredens en filmavonden. Meer informatie: https://www.retie.be/zomerinretie

En omdat het niet altijd te voet of met de fiets moet zijn: van 2 tot 4 augustus wordt de 36e internationale Harley Davidson, Buell en Indian-Rally gehouden in Retie. Motorliefhebbers van alle landen komen dan samen voor muziek, gezelligheid en ronkende motoren. Een fijne afwisseling met de stilte van ons bos? 😉

Divider

Op pad met de (klein)kinderen

Wie er wil op uit trekken met (klein)kinderen, heeft keuze zat in de buurt. Zo kunnen jullie samen het Pagadderpad in Dessel afwandelen, een interactief wandelpad waar kinderen kunnen klimmen, spelen en het blotevoetenpad proberen. De Sas4-toren ligt daar in de buurt en is echt ook de moeite om te beklimmen. Je hebt er een ongelooflijk mooi en weids uitzicht over de omgeving.

Ook de musea in de buurt richten zich op kinderen: wie zin heeft, kan in het Bakkerijmuseum Ten Aard in Geel zelf brood of koekjes bakken, in het Speelkaartenmuseum in Turnhout is er een interactieve tentoonstelling over speelkaarten en ook het Kempens Diamantcentrum in Nijlen is een bezoekje waard. 

Treelodge - Op pad met de (klein)kinderen
Divider

Je leest het: in en rond Treelodge is veel te beleven! En je hebt altijd een hele fijne, rustige thuisbasis om naar terug te keren en in alle luxe en stilte te genieten van het schoons dat ons bos en de boomhutten je te bieden hebben. 

Goesting om te komen?

Check alle vrije data en boek meteen je boomhut op onze website.

Vrije Data

Tot snel!

© Treelodge bvba 2024 - Algemene voorwaarden - Privacy policy - Disclaimer - Cookies
Logo culd.